Издателска информация

Цел

Целта на това приложение е обнародване на научни данни за Зографската Света обител „Св. Георги Победоносец“ на Света Гора Атон.

Инициативата

Тази инициатива обхваща множество проекти. Тя е възможна благодарение на благословията на игумена на манастира, Негово Високопреподобие архимандрит Амвросий, и доброто съдружие между манастирските братя, научната общност и фондацията „Културното наследство на Зографската Света обител“. Идеята се осъществява въз основа на договор за сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Зографския манастир. Повече информация вижте в „За тези страници“ и рубриката „Проектът“ на сайта.

Основни източници

Източниците са указани при всяка публикация.

Издател

Зографска света обител на Света Гора Атон; Софийски университет „Св. Климент Охридски“, 2014–2023 г.

Лиценз

Тези интернет страници и тяхното съдържание, ако друго не е упоменато, се публикуват според условията на Creative Commons License
Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License (Признание-Споделяне на споделеното 4.0, международен лиценз). Това означава, че сте свободни да се възползвате от материалите на сайта, да ги споделяте и адаптирате според нуждите си, стига да упоменете източника (посочете този сайт), предоставите връзка към лиценза и посочите дали са направени промени и какви са те.

Тези страници принадлежат към Свободните произведения на културата Definition of Free Cultural Works logo

Използвани компютърни приложения и графика